Fietsen in de regio Hardenberg

Al fietsend je route samenstellen

Al fietsend je route samenstellen

De gemeente Hardenberg is bij uitstek geschikt om te fietsen. Met het afwisselende landschap en de pittoreske kernen is er tijdens het fietsen voldoende te zien. In de gemeente Hardenberg zijn diverse fietsroutes, waaronder de Leontien Ladies Ride-themafietsroute.

Al fietsend kun je zelf je route samenstellen met behulp van het fietsroutenetwerk, dit netwerk bestaat uit honderden kilometers bewegwijzerde routes. In het netwerk kun je zelf eindeloos veel fietsroutes samenstellen met behulp van ‘knooppunten’.

Toeristisch Overstap Punt

Toeristisch Overstap Punt

U kunt uw fietstocht starten bij ieder knooppuntpaneel in het fietsroutenetwerk óf bij één van de Toeristische Overstappunten (TOP’s). Deze plekken zijn speciaal ingericht als startpunt voor uw fiets- of wandeltocht. Vanuit deze punten kunt u heerlijk fietsen via bewegwijzerde en beschreven routes.

Alle TOP’s zijn met de auto goed te bereiken en met borden aangegeven vanaf de doorgaande weg. Parkeren is gratis. Een TOP is te herkennen aan een grote, met stenen gevulde kegel. Op een informatiepaneel vindt u alle fiets- en wandelroutes waaruit u kunt kiezen. Er zijn in de gemeente Hardenberg maar liefst drie TOP’s te vinden. Bij natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg, bij natuurinformatiecentrum De Wheem in Oud Avereest en bij het NS-Station in Gramsbergen.

Routes bekijken

Routes bekijken

Op zoek naar andere routes? Van zes leuke en prachtige fietsroutes kun je een hieronder de route downloaden.

Bekijk hier de gratis routes

Verhalenpunten Vechtdal

Verhalenpunten Vechtdal

Op 30 plekken in het Vechtdal zijn verhalen te beluisteren bij zogenaamde verhalenpunten. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is een paar keer trappen op een pedaal en een druk op de knop. Vervolgens kun je luisteren naar een verhaal over de directe omgeving.

Luister naar de verhalen over het klooster in Sibculo, de veldslag bij Ane en Napoleon bij de Loozensche Linie. Je vindt de verhalen in de gemeente Zwolle, Dalfsen, Ommen en Hardenberg langs het fietsroutenetwerk. In de gemeente Hardenberg vind je de verhalenpunten bij Gramsbergen, Slagharen, Sibculo, de Loozensche Linie, Diffelen, De Krim en Ane. Ook is er een verhaalpunt op de grensovergang van Gramsbergen naar het Laar.

Op elke locatie is een verhaal voor volwassenen en een verhaal voor kinderen te beluisteren. Voor meer informatie: www.verhalenpunt.nl.

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod