Varen op de Vecht in een Vechtezomp

Zoekt u een idee voor uw familie- of bedrijfsuitje, voor uw buurtvereniging of uw schoolreisjes? De stichting Vechtezomp biedt u verschillende arrangementen. De elektrisch aangedreven zomp kan 25 passagiers vervoeren (50 passagiers bij inzet 2e zomp), en is ook geschikt als ‘trouwboot’, of om te vergaderen. Met de zomp kunnen stille plekken bereikt worden die te voet of met diepere boten niet te bereiken zijn. Verwonder u over de verhalen over de rijke roemruchte geschiedenis van het Vechtdal en met name de strategische plek die de Vecht innam. Een vaartocht met afsluitend een verhaal over bierbrouwen en een bierproeverij is een aanrader. Maar ook een bezoek aan het Info Centrum Gramsbergen en het Streekmuseum zult u met veel genoegen aan terugdenken. U kunt één en ander ook combineren met een stadswandeling door het historisch centrum van Gramsbergen.

Er kan worden gevaren naar Laar (Duitsland), Coevorden (Drenthe), Hardenberg (Overijssel), Vroomshoop en alle tussenliggende plaatsen. In overleg zijn er allerlei arrangementen te bespreken voor familie reünies, bedrijfsuitstapjes, schoolreisjes, buurtverenigingen.

De zomp wordt elektrisch aangedreven en is fluisterstil, zo kunt u bijna geruisloos van de mooie natuur van de rivier de Vecht genieten. De accu’s van de zomp worden geladen met door zonnepanelen opgewekte stroom. De ligplaats van de zomp ligt op het terrein van bierbrouwerij en schipperscafé De Mommeriete. (De Oostermaat 66, 7783 BX Gramsbergen) Dit is ook tevens de opstapplaats.

Groepstochten

Bent u bezig uw volgende bedrijfsuitje of volgende familiereünie te plannen? Boek dan exclusief voor uw werknemers, familie, vrienden of bekenden de Vechtezomp voor een geslaagde vaartocht over de Vecht. De Vechtezomp staat tijdens de tocht geheel ter beschikking voor uw groep en u kunt de tocht geheel naar uw eigen wensen invullen. We kunnen u diverse arrangementen aanbieden in combinatie met de boottocht. De zomp kan 25 passagiers vervoeren, bij meer deelnemers schakelen we ons zusterschip “De Mölle” uit Laar Duitsland in, of rondvaartboot “De Napoleon”. De zomp is ook geschikt als ‘vergaderboot’ of ‘trouwboot’.

Bekijk ook het leuke filmpje over de Vechtezomp: www.youtube.com/watch?v=Oo1-PCD9cWw&t=13s.

Waar ligt Varen in een Vechtezomp

Varen in een Vechtezomp

Meiboomplein 4, 7783 AT Gramsbergen

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod