Somerwende

De eerste theeplantage in het Vechtdal staat in Rheeze, in de regio Hardenberg. ‘Welkom op de De Somerwende voor een gezellig dagje uit'.

Afgelopen jaren is er op de SomerWende hard gewerkt aan het ontplooien van nieuwe activiteiten. Naast de verschillende proeverijen kan er al vanaf 2016 genoten worden van high tea arrangementen, vooraf besproken lunches, zijn er allerlei workshopfaciliteiten en kon men mooie tochtjes met tuk tuks in het Vechtdal maken. Daarnaast is de gehele accommodatie inclusief de sanitaire voorzieningen rolstoeltoegankelijk gemaakt zodat iedereen zorgeloos kan genieten van al onze activiteiten waaronder het spel in het arrangement van de Vechtslinger.

700 theeplanten

In 2017 werd er een proef gestart met 5 theeplanten. Succes bleef niet uit. In 2018 groeiden er al 300 theeplanten in de plantage. De groei kost tijd. Nu, anno 2020 zijn het er al 700. Nu voor het eerst worden van de eerste planten de bovenste verse blaadjes geplukt. Om thee van te zetten. De aankomende periode zal er dan ook in het teken staan van het ontwikkelen van de eigen Rheezerthee. Dat hoor je goed! De Rheezerthee zal een mooie toevoeging geven aan de bestaande koffie- en theeproeverijen en diverse workshops. En er zullen variaties op deze streekthee ontwikkeld worden in combinatie met andere streekproducten uit de buurt, van collega’s, zoals met aardbeien en asperges. Want ook op de SomerWende geldt: Support your locals.

Verander je theeBLIK

In deze corona tijden zijn Wilma en Henk Somer samen met dochter Natasja daar aan de Marsweg vlakbij de Vecht gaan brainstormen. Ze zijn creatief en ondernemend aan de slag gegaan. En wel met een mooi nieuw spelarrangement dat corona-proof is. Een spel dat in samenhang speelt met alles wat er op de theeplantage plaats vindt. Het is het nieuwe QR-code spel: Verander je theeBLIK.

Verhuur

Maar daar houdt het er niet mee op. Er is meer ….. want vanaf de SomerWende kun je zoals gezegd ook door de Vechtdal omgeving toeren, niet alleen met tuk tuks maar en/of ook met choppers. En ….. wie er Vecht zegt, zegt water. Er kunnen ook kano’s gehuurd worden om vanaf dat water te genieten van sportieve tochten door het mooie Vechtdal. Nieuwsgierig naar al naar deze mooie activiteiten van Somerwende in de #regioHardenberg? Neem contact op met de SomerWende. 

 

 

Ga naar de website van Somerwende:

Somerwende

Waar ligt Somerwende

Somerwende

Marsweg 1, 7794 RK Rheeze

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod