Museum ’t Stadhuus

Museum 't Stadhuus is gevestigd in het oude gemeentehuis van Hardenberg, daterend uit 1805 en daarmee een van de oudste gebouwen in Hardenberg.

Museum ’t Stadhuus is gevestigd in het oude gemeentehuis van Hardenberg, daterend uit 1805 en daarmee een van de oudste gebouwen in Hardenberg.


TENTOONSTELLING ‘Dat jullie weten wat oorlog is’

DAGBOEK VERZETSWEDUWE PIETERTJE TE RIETSTAP EN TROUWVERZETSGROEP BERGENTHEIM

Dat jullie weten wat oorlog is, dat is de titel van het dagboek van verzetsweduwe Pietertje te Rietstap en de daaraan gewijde tentoonstelling die te zien is in het Historisch Informatie Centrum, Hardenberg. De tentoonstelling is samengesteld door het Historisch Centrum Overijssel te Zwolle. En is te gratis te bezoeken. Lees hierover meer.

 


STADSWANDELING HARDENBERG

In Hardenberg is het mogelijk een stadswandeling te maken met gids t/m eind oktober. Een wandeling met uitleg van een gids duurt ca. 2 uur en voert u door heden en verleden van Hardenberg langs plekken en objecten waarvan u het bestaan niet kent.

De start is iedere donderdag middag om 13.30 uur vanaf het Museum ’t Stadhuus aan de Voorstraat 34 in Hardenberg. Wij adviseren je te parkeren in de parkeergarage onder het gemeentehuis of op het parkeerdek aan de Gedempte Haven. Je betaalt hier zolang je er staat. Overige parkeerplaatsen zijn max. 2 uur. Beleef en ontdek Hardenberg.


DORPSWANDELING HEEMSE

Ook is het mogelijk om op afspraak een wandeling te maken om de Heemser Kamp met gids. Hierbij bezoek je onder andere de middeleeuwse Witte of Lambertus kerk. De start is om 13,30 uur vanaf de parkeerplaats naast de kerk bij de Oude Kosterij, Scholtensdijk 22, Heemse/Hardenberg. (Gratis parkeren) Heemse heeft ook een rijke geschiedenis en ook in de periode 1940 -1945 hebben zich hier vele zaken afgespeeld. De wandeling duurt ook ca. 2 uur.


AANMELDEN

U kunt zich voor beide wandelingen aanmelden via telefoon nummer 0523-260355 of 06-15379224 email: stadswandeling@hvhardenberg.nl  De kosten voor de wandelingen zijn € 2,50 ter plaatse te voldoen aan de gidsen. Kinderen t/m 12 jaar gratis.


Museum ’t Stadhuus in het oude gemeentehuis van Stad Hardenberg, is gevestigd aan de Voorstraat 34.

 

LET OP! Vanwege corona is het museum alleen op afspraak geopend. Graag contact opnemen met 0615379224 of per e-mail stadswandeling@hvhardenberg.nl

 

 

 

Het aanbod van Museum ’t Stadhuus

Dorpswandeling Heemse

tentoonstelling

Hardenberg

Stadswandeling

Waar ligt Museum ’t Stadhuus

Museum ’t Stadhuus

Voorstraat 34, 7772AD Hardenberg

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod