Boerendijkkaas

Samen met de kinderen op zorgboerderij Schottinkslag aan de Boerendijk maakt Henriette van Veldhuisen kaas van verse melk van de koeien van de buurman. Een (h)eerlijk streekproduct dat met liefde, zorg en aandacht wordt bereid. Op zorgboerderij Schottinkslag worden verschillende soorten kaas gemaakt. Kom ze eens proeven!

Smaak. Daar draait het allemaal om wanneer je het hebt over ambachtelijke producten. Deze ondernemers met een bijzonder ontwikkelde smaak kiezen vol overgave voor het ambacht. Door hun bevlogenheid en traditionele manier van bereiden zorgen zij ervoor dat er zo min mogelijk van die originele smaak verloren gaat. Samen met de kinderen op zorgboerderij Schottinkslag aan de Boerendijk maakt Henriette van Veldhuisen kaas van verse melk van buurman ’s koeien. Een (h-)eerlijk streekproduct dat met liefde, zorg en aandacht wordt bereid.

KAAS

Er worden verschillende soorten kaas gemaakt, alle volgens het Goudse recept voor verse rauwe melk. Er is naturel kaas en kaas met kruiden, zoals komijn, honingklaver, fenegriek, mosterd, piri-pirikruiden en er is zelfs kaas met gerookte spekjes en prei.

GOED GERIJPT

De kazen rijpen minimaal zes weken op de kaasplanken in de kelder van zorgboerderij Schottinkslag.

 

Kleine kaasfabriek maakt naam in de regio

Ze maakt nog geen vier jaar kaas, maar de eerste landelijke prijs is al binnen. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Boerendijk Kaas uit Bergentheim begint in de regio steeds meer naam te maken. Henriette van Veldhuisen is het gezicht achter ‘de kleine kaasfabriek’.

 

Ga naar de website van Boerendijkkaas:

Boerendijkkaas

Waar ligt Boerendijkkaas

Boerendijkkaas

Boerendijk 1, Bergentheim

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod