Autoroute Vechtdal

Heb je behoefte aan frisse lucht en verrijk jezelf of een ander graag met een ontspannen dagje of weekendje weg? Dan is de keuze voor een autorit in onze oostelijke provincie snel gemaakt. Ontdek met elkaar de mooiste plekjes en maak kennis met de gezelligheid en warme van onze provincie. Kom daarom binnen en laat je verrassen door onze natuur en gastvrijheid.

In deze autoroute Vechtdal (Smaakroute) ontdek je de mooiste en lekkerste plekjes van het Vechtdal. Print de autorit vantevoren uit en schakel je bijrijder in om jou van instructies te voorzien.

De Smaakroute is dé Vechtdalroute tussen Hardenberg en Zwolle. Deze unieke autoroute voert je van de Duitslandgrens naar de hoofdstad van de provincie, Zwolle. De autoroute is ongeveer 140 kilometer lang en heeft alles in zich vor een geslaagde en smaakvolle autorit. Onderweg stop je voor de heerlijke smaakadresjes en de mooiste uitkijkpunten óf voor een lekker kopje koffie met een heerlijke lekkernij uit het Vechtdal. Vertrek je van Hardenberg naar Zwolle of andersom? Neem dan niet dezelfde route terug. In het kaartje zie je twee culinaire en toeristische routes door het buitengebied in het Vechtdal. De route kan je vanaf elk punt starten.

1. Bier - Mommeriete

1. Bier - Mommeriete

Het oude Vechtstadje Gramsbergen werd voor het eerst genoemd in 1227. Het stadje met smalle romantische straatjes, authentieke straatlantaarns, met monumentale panden en een oude poort uit begin van de 14e eeuw zorgt ervoor dat je je even terug in de tijd waant. De Mommeriete is een bierbrouwerij en heeft een heerlijk terras aan de Vecht.

2. IJS - Hoeve Bosman

2. IJS - Hoeve Bosman

Ambachtelijke producten uit De Krim. Bij Hoeve Bosman is een ruim assortiment aan eigen gemaakt boerenijs en softijs gemaakt van de melk van hun eigen koeien. Het boerenijs is in verschillende verpakkingen te koop.

3. WIJN - Wijngoed De Reestlandhoeve

3. WIJN - Wijngoed De Reestlandhoeve

Wijn van de Reestlandhoeve, daar zit muziek in. Tijdens het groeiseizoen hoor je klassieke muziek in de wijngaard voor de gezondheid van de wijnstokken. Deze druiven vormen de basis van de Reestlanderwijn, proef het Vechtdal!

4. DINEREN - Mooirivier

4. DINEREN - Mooirivier

Mooirivier is een viersterrenhotel annex congrescentrum gelegen aan de Overijsselse Vecht nabij Dalfsen. Een prachtige plek om ook te dineren en te overnachten.

5. THEE - Theehuis De Stokte

5. THEE - Theehuis De Stokte

De Stokte is een 20 meter hoge uitkijktoren in het Vechtdal bij de Overijsselse plaats Dalfsen. De toren staat bij een voormalige vuilstortplaats op een terrein tussen de Stokte en de Frankenweg. De ruimte tussen de houten lamellen biedt zicht op prachtige Vecht. In de omgeving zit ook een schattig theehuisje.

6. DINEREN - De Librije

6. DINEREN - De Librije

Restaurant De Librije staat voor volop geniten met bijzondere gerechten, bijpassende wijnen in een sfeervolle ambiance in Hanzestad Zwolle. De basis van de keuken is pure ingrediënten van leveranciers uit de omgeving. Jonnie Boer zorgt voor de perfectie in de keuken en Thérèse staat garant voor een bijzondere wijn – spijscombinatie.

7. STREEKWINKEL - Uw Stadsboer

7. STREEKWINKEL - Uw Stadsboer

Bij Uw Stadsboer vind je overheerlijke producten uit de Zwolse regio. De winkel is gevestigd op een prachtige plek waar een mooie selectie van duurzame, biologische kwaliteitsproducten gepresenteerd worden. Er worden regelmatig ontmoetingen over natuur & voeding en proeverijen van lokale producten georganiseerd. Kom je ook eens kijken en proeven? Vertrek je vanuit Zwolle naar Hardenberg? Neem voor de verandering de route via Wythmen, Hoonhorst, Vilsteren naar Lemele en Lemelerberg. Via Ommen en Stegeren, Diffelen en Rheeze een toeristische route naar Hardenberg.

TERRASJES - Hanzestad Ommen

TERRASJES - Hanzestad Ommen

Verscholen tussen de bossen en aan de oever van de Vecht ligt Ommen, een oude Hanzestad met een rijke geschiedenis, schitterende natuurgebieden en een bruisend centrum.

9. KAAS - Melkveebedrijf Zandman

9. KAAS - Melkveebedrijf Zandman

Aan de rand van de Vecht midden in het mooie dorpje Beerze staat het moderne duurzame melkveebedrijf van Bert en Jolanda Zandman. Ongeveer 180 koeien lopen vrijuit in een nieuwe stal die de koeien heel veel ruimte biedt.

Aardbeien & Asperges Het Nijenhuis

Aardbeien & Asperges Het Nijenhuis

Door de yoghurt, op een beschuitje of gewoon in een bakje. De aardbei is voedzaam, lekken en ook nog eens calorie-arm! Aarbeien bevatten nog meer vitamine C dan de meeste soorten fruit. Bij de Aspergeboerderij kan je ook heerlijke producten kopen die van aardbeien zijn gemaakt. Bovendien vind je hier het witte goud uit Oost, de asperges!

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod