navigatie overslaan

Aspergeperiode

Waarom is een goede grondsoort zo belangrijk voor witte asperges? Hoe dragen zonnestralen bij aan het groeiproces? Ontdek en proef het dit jaar tijdens de aspergeperiode!

Ondernemer: Jan Nijenhuis

'Met onze streekproducten willen we de toerist naar Diffelen halen en het Vechtdal promoten', zegt Jan Nijhuis van Aspergeboerderij het Nijenhuis. In dit artikel lees je over Jan zijn werk, en hoe het is om een aspergeboerderij te hebben. Extra nieuwsgierig? Klik dan op onderstaande link voor een bezoekje op de boerderij!

Proef het witte goud

Proef het witte goud uit het Vechtdal. Uitgebreid fine dining met asperges verwerkt in het 3 tot 7 gangen Chef’s menu. Of geniet klassiek van asperge traditionel met Vechtdal beenham of huisgerookte zalm. Prijs voor 3-gangen vanaf € 47 per persoon. Of eet de beroemde “Asperge-pannenkoek” met Vechtdal asperge, Vechtdal ham en een huisgemaakte eiersalade. Prijs voor dit arrangement is € 27,50. Heerlijk genieten bij restaurant De Rheezerbelten.

Recept: Aspergerisotto met kruidenkaas

Hannelore heeft met deze aspergerisotto met kruidenkaas de recepten winactie gewonnen! En dat is niet gek, want deze risotto gemaakt met lokale producten is heer-lijk! Dus, maak hem gauw en geniet ervan.

Wist je dat?

De kleur van de asperges hangt af van de hoeveelheid zonlicht die ze hebben gezien: witte groeien onder de grond (in een zogenaamde ‘rug’; een opgehoogde zandwal), paarse hebben al wat meer licht gehad en groene groeien in de open lucht.

Recept: asperge ijs!

De schilletjes van de asperges weggooien? Vanaf nu niet meer! Want met dit recept maak je van je overgebleven aspergeschillen nu heerlijk asperge ijs. Met dit recept van de Rheezer Bistro sluit je je diner in stijl af!