De lekkerste asperges komen uit het Oosten

Van april t/m juni kan heerlijk genoten worden van het witte goud: de asperges! Tot 24 juni wordt er in de regio's Salland en Vechtdal volop aandacht besteed aan de Koningin van de groente. Restaurants bieden de heerlijkste aspergerechten aan, er worden aspergefietsroutes uitgezet, er vinden smaakevenementen en open dagen bij telers plaats en we delen de lekkerste recepten met je. Geniet vooral van de asperges, eet smakelijk!

Aspergeperiode

Aspergeperiode

Het Salland en Vechtdal beschikt over een zeer lichte zandgrond met diep grondwater. Hierdoor ontstaat de specifieke smaak van de asperge welke van uitzonderlijke klasse is! Waarom is een goede grondsoort zo belangrijk voor witte asperges? Hoe dragen zonnestralen bij aan het groeiproces? Ontdek en proef het dit jaar tijdens de aspergeperiode!

Jan Nijenhuis

Jan Nijenhuis

MET ONZE STREEKPRODUCTEN WILLEN WE DE TOERIST NAAR DIFFELEN HALEN EN HET VECHTDAL PROMOTEN.

Jan Nijhuis, aspergeboer in Diffelen,Aspergeboerderij Het Nijenhuis

Het aspergeseizoen is geopend. Dertig jaar geleden oogstte Jan Nijhuis in Diffelen zijn eerste asperges. Een gewas dat destijds alleen in het zuiden werd geteeld en in de omgeving van Hardenberg nog vrij onbekend was. De pionier bleek over goede esgrond te beschikken. Zo goed, dat de hem wel eens ingefluisterd wordt dat zijn asperges nog lekkerder zijn dan in het zuiden van het land. Inmiddels is de hele regio bekend met het witte goud van Het Nijenhuis. Restaurants, groenteboeren en consumenten uit de wijde omgeving willen de Vechtdal-asperge. Met dit exclusieve streekproduct wil de aspergeboer meer bereiken dan alleen een ultieme smaakbeleving. “We willen de toerist naar dit gebied halen en het Vechtdal promoten. Wij proberen met het verhaal achter de asperge en de complete sfeer eromheen nóg meer van de asperge te maken dan deze van zichzelf al is.”

Wist je dat?

Wist je dat?

De kleur van de asperges hangt af van de hoeveelheid zonlicht die ze hebben gezien: witte groeien onder de grond (in een zogenaamde ‘rug’; een opgehoogde zandwal), paarse hebben al wat meer licht gehad en groene groeien in de open lucht.

 

Arrangementen/activiteiten

Arrangementen/activiteiten

Met een arrangement in het Verrukkelijk Vechtdal bijvoorbeeld, waar naast asperges nog veel meer te zien, proeven en ontdekken is. Na een aspergemenu heerlijk blijven slapen is dan een goed idee…Bekijk het aanbod via de link

Bekijk het aanbod

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod