Asperges arrangementen

Asperges of ‘het witte goud uit het Oosten’, één van de verrukkelijke producten waar het Vechtdal en Salland om bekend staan.

Traditioneel met boerenham en een eitje of puur natuur met alleen wat botersaus. Hoe je ze ook het liefst eet: NU is het moment! Van pak ‘m beet april t/m juni zijn ze in de regio’s Vechtdal en Salland weer volop verkrijgbaar! Rondom Hardenberg hebben verschillende ondernemers de krachten gebundeld om mooie arrangementen aan te bieden in het aspergeseizoen.

RONDLEIDING MET BOER JAN

RONDLEIDING MET BOER JAN

Aspergeboerderij Het Nijenhuis in Diffelen biedt je tal van mogelijkheden om te genieten van het Vechtdal. De dagverse asperges, aardbeien en de heerlijke huisgemaakte en andere streekproducten zijn verkrijgbaar in de boerderijwinkel. Vanaf € 3,50 per persoon wordt er een rondleiding gegeven op de aspergeboerderij. Aanrader is om deze rondleiding uit te breiden met een hapje en drankje. Je wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Daarna krijg je onder begeleiding van aspergeboer Jan een rondleiding langs de  aspergevelden, de aardbeien en eventueel naar het natuurgebied “De Kelder”. Na de rondleiding kun je genieten van een kop Diffels lekkere huisgemaakte aspergesoep. Min. 8 personen. €9.50 p/p Reserveren kan via: info@hetnijenhuis.nl of telefonisch via 0523 251 866.

Lees meer

DIFFELSE ASPERGE FIETSROUTE

DIFFELSE ASPERGE FIETSROUTE

Ontdek de prachtige aspergevelden van het Vechtdal. Fiets door de hooilanden, over essen en door brinkdorp Rheeze langs de Overijsselse Vecht naar Diffelen. Wees welkom bij aspergeboer Jan van aspergeboerderij Het Nijenhuis voor een Tour d’Asperge en aspergesoep met brood. Snuffel rond in de gezellige streekproductenwinkel. Bezoek onderweg natuurmuseum de Rheezer-Marke. Geniet na afloop van de heerlijkste aspergerechten in de Rheezer Bistro met het Puur Vechtdal menu. Proef het witte goud onder de gewelven of bij mooi voorjaarsweer op het unieke terras met eigen kruidentuin in een bosrijke omgeving.

PROEF HET VECHTDAL TUK TUK TOUR

PROEF HET VECHTDAL TUK TUK TOUR

Heerlijk in een Tuk Tuk touren in het prachtige Vechtdal. Onderweg bezoek je een kippenboerderij, een kaasmakerij en Aspergeboerderij Het Nijenhuis. Hier kun je alles te weten komen over de teelt van asperges, aardbeien en kun je lekker rondsnuffelen in de boerderijwinkel. Daarna ga je zelf aan de slag in de kookstudio om een lekker hapje van streekproducten te maken. Na deze gezellige dag rij je terug naar de startlocatie van Vechtdal Express waar de tour wordt afgesloten met het maken van een mooie groepsfoto. Kook, proef en geniet van het heerlijke Vechtdal! Voor meer informatie: www.vechtdalexpress.nl of 0529-451222.

Lees meer

ARRANGEMENT MET DE VECHTEZOMP NAAR DIFFELEN

ARRANGEMENT MET DE VECHTEZOMP NAAR DIFFELEN

Vaar over de Vecht van Hardenberg naar Diffelen. Geniet onderweg van de prachtige natuur van het Vechtdal en de verhalen over de geschiedenis van de Vecht en de streek. Na een heerlijke tocht over het water stap je uit in Diffelen bij aspergeboerderij Het Nijenhuis. Hier kun je een wandeling maken door het natuurgebied en een bezoek brengen aan de boerderij en de boerderijwinkel. Na een lekkere kop koffie of thee op het terras, vaar je weer terug naar het startpunt Natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg. Je kunt dit arrangement op
dinsdag of in overleg boeken door je aan te melden op www.vechtezomp.nl.

Lees meer

KANOTOCHT MET PICKNICK

KANOTOCHT MET PICKNICK

Ben je op zoek naar een leuke activiteit op het water gecombineerd met heerlijk eten? Boek dan deze kanotocht met picknick. Je start
je kanotocht in het centrum van Hardenberg bij Expedition Outdoor. Vervolgens maak je een 2,5 uur durende kanotocht over de Vecht.
Je zakt met je kano af naar Diffelen waar je bij aspergeboerderij Het Nijenhuis heerlijk kunt picknicken in de natuur. Wanneer je klaar bent met picknicken, word je teruggebracht naar Hardenberg. Reserveren kan via: info@expeditionoutdoor.nl of info@hetnijenhuis.nl.

Lees meer

DE VECHTSLINGER

DE VECHTSLINGER

Zintuiglijke ervaring van smaak en natuur uit de regio Rheeze en Diffelen. Je bezoekt drie bedrijven en bij elk bedrijf zijn er door middel van spelactiviteiten punten te verdienen. Op de eerste locatie, de Somerwende, wordt je ontvangen met een kop koffie/thee en een plak streekkoek. Op deze locatie voer je een proef- en ruikopdracht uit waarmee je punten kunt verdienen. Wanneer je hier klaar bent, vertrek je naar Natuurmuseum Rheeze-Marke. Ook hier word je ontvangen met een hapje en drankje. Door middel van een puzzeltocht door het museum vallen hier ook weer punten te verdienen. Bij Aspergeboerderij het Nijenhuis wordt het laatste deel van het spel gespeeld. Je gaat
zelf iets lekkers maken en uiteraard kun je dit daarna zelf opeten. Door middel van het bekijken van een film en beantwoorden van vragen, kun je hier punten verdienen. Bij deze locatie wordt de winnaar bekend gemaakt. Deze groep krijgt de eer en een leuke prijs. Arrangement: € 36,- per persoon. Duur: circa 3,5 uur. Meer informatie op: SomerWende, Marsweg 1, 7794RK Rheeze, www.somerwende.nl.

Lees meer

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod