Actieplan Seizoensversterking

Regio Hardenberg ontvangt elk jaar veel toeristen voor vakantie of voor een dagje uit. Dit is met name in de vakantieperiodes. De ambitie van het Actieplan Seizoensversterking is om Hardenberg de komende jaren te ontwikkelen en te vermarkten als bestemming met een jaarrond verrassend en veelzijdig vrijetijdsaanbod voor toeristen en inwoners.

Het netwerkontbijt van het Platform Gastvrij Hardenberg voor ondernemers in de vrijetijdseconomie voorafgaand aan de Recreatie Vakbeurs in de Evenementenhal was het startschot van het meerjarig Actieplan Seizoensversterking 2023 t/m 2025. Het doel van het actieplan is om 50 procent meer overnachtingen en bezoekers te krijgen van zowel de Nederlandse als de Duitse toerist, buiten de Nederlandse vakanties om. Dit actieplan wordt gedragen met hulp van het Ondernemershuis voor het Vechtdal, Vechtdal Marketing en Stichting Centrummanagement Hardenberg.

Het actieplan loopt voor de komende drie jaren

De komende drie jaar gaat het actieplan van start met drie thema’s: streekproducten, natuur en gezondheid. Aan de hand van deze thema’s wordt er aanbod ontwikkeld voor het hele jaar. Ondernemers kunnen aanhaken met aanbodontwikkeling en in de gezamenlijke marketing met behulp van creatieve campagnes. Op deze manier wordt er gezamenlijk gewerkt aan het actieplan.

Tijdens het netwerkontbijt gaven ondernemers al hun ideeën door, je leest ze hier: Uitwerking thematafels netwerkontbijt Seizoensversterking

Actieplan seizoensversterking opgezet met hulp van lokale partijen

Ondernemers, lokale organisaties en stichtingen hebben meegedacht met het actieplan. Samen met hen is bedacht om in te zetten op Hardenberg als bestemming voor het opdoen van energie, het stimuleren van vitaliteit en gezond bezig zijn. Deze thema’s sluiten goed aan op bestaande kwaliteiten van Hardenberg en kan zeker de komende jaren een verschil maken door het steeds belangrijker worden van gezond leven. Het volledige actieplan leest u hier: Hardenberg Actieplan Seizoensversterking 2023-2025

Haak aan bij het Actieplan Seizoensversterking

Maakt u ook de meeste omzet in slechts 12 weken van het jaar? En kan dit volgens u anders, beter, slimmer, sterker en met andere ondernemers? Haak aan bij het Actieplan Seizoensversterking en versterk uw toeristisch seizoen en profiteer van de gezamenlijke inspanning om regio Hardenberg ook buiten het hoogseizoen aantrekkelijk te maken. Doet u mee? U kunt zich aanmelden bij Anieke van Wijnen via anieke@ondernemershuisvechtdal.nl.

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod