24 uur in regio Hardenberg – Hmm dat is genieten!

FRIS is… energie opdoen in regio Hardenberg! Hardenberg gelegen in het Vechtdal, is dé vrijetijdsregio van Nederland. De streek van tegenstellingen en balans. Waar spanning en ontspanning en gezond en genieten samenkomen. Nieuwe energie en inspiratie voor jong en oud. Hier is altijd iets te zien, proeven of beleven. Puur en eerlijk.

De regio gelegen in het mooie Vechtdal met de grote rivier de Vecht. En het prachtige gebied het Reestdal met de kronkelende rivier de Reest. Maar ook de regio met oude, gezellige stadjes. Start de auto en ontdek de mooie regio!

Bekijk hieronder de verschillende leuke en lekkere 😉 arrangementen.

Ontdek Diffelen; klein maar fijn!

Ontdek Diffelen; klein maar fijn!

Op bezoek bij de buren
Arrangement 1 – Aspergeboerderij Het Nijenhuis x Natuurkampeerterrein de Klashorst

________________________________________

Verken deze zomer de aspergevelden van Aspergeboerderij het Nijenhuis tijdens een interessante rondleiding. Geniet natuurlijk van unieke aspergehapjes en sluit de avond af met een overnachting bij Natuurkampeerterrein de Klashorst. Tussen bos en uitgestrekte velden kamperen, puur in de natuur!

Voor deze authentieke ondernemingen hoef je niet ver te reizen, ze liggen namelijk op nog geen 3 minuten afstand van elkaar aan de Rheezerweg in Diffelen. Dus schroom niet en neem een kijkje bij de buurman wanneer je bij één van deze echte ondernemers bent.

Een overnachting bij Natuurkampeerterrein de Klashorst is te boeken via hun website en verschilt in tarief. Voeg daar een unieke rondleiding over de Aspergeboerderij aan toe vanaf €3,50 per persoon.

Zie website voor meer info, prijzen en actuele openingstijden:
www.hetnijenhuis.nl/
www.campingdeklashorst.nl/

Een frisse neus halen en genieten van verrukkelijke smaak producten

Een frisse neus halen en genieten van verrukkelijke smaak producten

Heerlijk wandelen door Rheeze en Hardenberg!
Arrangement 2 – De Rheezer Kamer x De Bessentuin

________________________________________

Deze zomer trekken we de wandelschoenen aan en halen we een heerlijke frisse neus.

Wandelroute: Rondje Rheeze x De Rheezer Kamer
Deze wandelroute is ca. 13 kilometer lang en er wordt geadviseerd om de route te starten bij de Oldemeijer bij keuzepaal G10. De route kan aan beide kanten worden gewandeld, de bordjes met de gele pijl wijzen je in de goede richting.

Onderweg zijn er verschillende plekken waar je een ‘pitstop’ kunt maken, zo ook bijvoorbeeld bij De Rheezer Kamer aan de Rheezerbrink 5. Geniet van een lunch of een heerlijk huisgemaakt gebakje en een kopje thee. Ook kun je hier na afloop blijven slapen!

Leuke stop; De Bessentuin
De Bessentuin, gelegen in Brucht aan de Bruchterbeekweg 26, is een prachtige eindbestemming of tussenstop voor een wandeling deze zomer. Loop vanuit je verblijfsplek naar de Bessentuin om je eigen fruit te plukken. Verzamel heerlijke & gezonde bessen, bramen en frambozen. Afrekenen kan na afloop.

Zie website voor meer info, prijzen en actuele openingstijden:
www.derheezerkamer.nl/
www.bessentuin.nl/arrangementen/

Fiets door het Reestdal en bezoek de Shiitake Kwekerij

Fiets door het Reestdal en bezoek de Shiitake Kwekerij

Arrangement 3 – Rondje Reestdal x Shiitake Kwekerij Haveman x Brasserie de Boerderij x Camping Sie-es-An

________________________________________

Pak de fiets en ga erop uit! Rondje Reestdal neemt je 40 km mee langs de mooiste plekjes in en rondom het Reestdal. Iets leren wat je nog niet eerder hebt gehoord? Boek een rondleiding bij Shiitake Kwekerij Haveman in Balkbrug en verwonder je over deze gezonde én lekkere paddenstoelen van Japanse afkomst! Een uniek bezoek voor in de boeken.

Wanneer u de fiets weer op slot heeft gezet is het tijd om lekker uit te rusten. Doe dit bijvoorbeeld op Camping Sie-es-An, gelegen in Balkbrug. Deze camping is zeer geschikt voor mensen die van de rust en natuur houden, wandelen en fietsen maar ook gezinnen met kinderen zullen hier een heerlijke vakantie beleven! Maar ook voor wat lekkers en een verfrissend drankje ben je hier aan het juiste adres. Je vindt hier namelijk ook Brasserie de Boerderij. Een prachtig verbouwde boerderij en (h)eerlijke eetgelegenheid.

Zie website voor meer info, prijzen en actuele openingstijden:
www.shiitakekwekerij.nl/
www.brasserie-de-boerderij.nl/
www.si-es-an.nl/

Download hier de route van Rondje Reestdal
https://www.vechtdaloverijssel.nl/alle-routes/601/rondje-reestdal/

Uit de stal de wijngaard in!

Uit de stal de wijngaard in!

Genieten van het verhaal achter verse zuivel en natuurlijke wijn
Arrangement 4 – Zuivelboerderij de Waard x De Reestlandhoeve
________________________________________

Een interessante en leuke dag in het Reestdal? Neem dan een bezoekje aan Zuivelboerderij de Waard en Wijngoed de Reestlandhoeve. Twee heel verschillende bedrijven, heel dichtbij elkaar met (h)eerlijke producten.

Bij Zuivelboerderij de Waard lopen de koeien gewoon lekker buiten in de wei. De eigenaren stellen je graag voor aan ‘de dames’ en geven een rondleiding over het erf. Elke uithoek van de boerderij gezien? Geniet dan van een heerlijke lunch van echte boerenproducten! Bij Zuivelboerderij de Waard produceren ze verse zuivelproducten zoals (karne)melk en echte kefir! Super gezond en lekker!

Uitgegeten? Aan de overkant ligt Wijngoed de Reestlandhoeve. Dat wijn ook te verbouwen is in Nederland laten ze hier graag zien door middel van rondleidingen door de wijngaard. De focus ligt op het herstel van biodiversiteit en op een natuurlijke manier de wijngaard gezond houden. Zo gebruiken ze alternatieve werkwijzen zoals het afspelen van klassieke muziek! Benieuwd naar de wijngaard en natuurlijke wijn van Nederlandse bodem? Neem dan snel een kijkje bij de Reestlandhoeve.

Rondleiding over Zuivelboerderij de Waard vanaf €10 p.p.
Rondleiding met wijnproeverij bij Wijngoed de Reestlandhoeve vanaf €20 p.p.

Zie website voor meer info, prijzen en actuele openingstijden:
www.zuivelboerderijdewaard.nl/
www.reestlandhoeve.nl/

Speuren over de boerderij

Speuren over de boerderij

Trek de klompen aan en eindig de dag op een unieke slaapplek
Arrangement 5 – Hoeve Bosman x Boerderijcamping de Boergondiër x Wijngaard De Lutter Esch

________________________________________

Speurneuzen gezocht! Ontdek Hoeve Bosman door de Klompenpad Speurtocht. Lopend tussen de koeien en paarden wordt je kennis over de boerderij en het boerderijleven getest. Extra leuk; behaal na je speursessie het diploma ‘Opperstalmeester’! Uitgespeurd? Eet dan een heerlijk boerenijsje gemaakt van de melk van eigen koeien. Naast boerenijs worden er ook kaas, vlees en andere streekproducten in de boerderijwinkel verkocht!

Na een dagje op Hoeve Bosman kun je overnachten bij Boerderijcamping de Boergondiër! Extra leuk want de Boergondiër biedt naast de reguliere kampeerplekken ook unieke accommodaties aan! Slaap bijvoorbeeld in een wijnvat XL-accommodatie, en boek voor de kids de Melkbus XS erbij voor een bijzondere nacht in een authentieke slaapplek. Bij het wijnvat wordt wijn aangeboden van Wijngaard De Lutter Esch. Deze wijngaard ligt 5 km ten zuiden van de camping en is ook zeker een bezoekje waard!

Speurtocht kost €5
Kinderen t/m 2 jaar gratis.

Zie website voor meer info, prijzen en actuele openingstijden:
www.hoevebosman.nl/
www.boergondier.nl/

Fiets je pannenkoeken bij elkaar!

Fiets je pannenkoeken bij elkaar!

Verse producten verzamelen van heerlijke pannenkoeken!
Arrangement 6 – Het Streekhuus x De Bessentuin x Melktap De Fleckiehoeve x Aspergeboerderij Het Nijenhuis

________________________________________

Zin in pannenkoeken van verse producten? Stap dan snel op de fiets om de ingrediënten persoonlijk bij de producenten op te halen! Door middel van een fietstocht door deze prachtige regio fiets jij je pannenkoeken bij elkaar.

We beginnen de tocht bij Het Streekhuus in Hardenberg, de speciaalzaak waar je met lege handen inloopt en gegarandeerd met volle naar buiten loopt. Het Streekhuus ligt in de Voorstraat 16 in Hardenberg. Haal hier lekkere meel en/of pannenkoekenmix van de Rokermolen uit Radewijk. Het Streekhuus is op zondag en maandag gesloten.

Voor het volgende ingrediënt fietsen we door naar de Bessentuin aan de Bruchterbeekweg 26 in Brucht. Want wat is een pannenkoek zonder heerlijk rood fruit! Koop hier je fruit en pluk het zelf! Een heuse ervaring.

Na de Bessentuin fietsen we door naar Melktap De Fleckiehoeve aan Rheezerweg 115 in Diffelen. Hier halen we de lokale melk voor de pannenkoeken. De Fleckiehoeve heeft rauwe melk en dat smaakt fantastisch!

De laatste stop is bij Aspergeboerderij Het Nijenhuis, haal hier de eieren en vul je boodschappenmandje met andere lekkernijen en toevoegingen voor op de pannenkoeken. Probeer bijvoorbeeld eens een asperge op je pannenkoek, erg lekker.

Na een tocht van 12.4 km kun je verse pannenkoeken gaan bakken! Veel fiets- en eetplezier!

Zie website voor meer info, prijzen en actuele openingstijden:
www.bessentuin.nl/
www.hetstreekhuus.nl/
www.melktapdefleckiehoeve.nl/
www.hetnijenhuis.nl/

Bootje varen en écht goed bier

Bootje varen en écht goed bier

Ga te water, ontdek de Vecht en proost op deze dag met een koud biertje!
Arrangement 7 – Vechtezomp x Bierbrouwerij Mommeriete x Stadslodge de Meiboom

________________________________________

Op zoek naar een leuke en unieke dagactiviteit in het Vechtdal en ook nog een échte bierliefhebber? Kom en ontdek de Vecht met de Vechtezomp en sluit een heerlijke middag varen af met een koud glas bier. Toch niet zo’n bier-gek? Ga dan voor een goed bakkie koffie met een heerlijk gebakje.

Vanaf 1 mei tot 1 november vertrekt de Vechtezomp voor publiek vanaf Bierbrouwerij Mommeriete in Gramsbergen en vaart naar Laar (en natuurlijk terug!). Een borreltje na de vaart wordt je dus wel erg makkelijk gemaakt! Je stapt recht voor de bierbrouwerij weer uit!

De rondleiding bij Bierbrouwerij Mommeriete kost inclusief het proeven van twee verschillende bieren €8,95 p.p. of kies voor een rondleiding met 4 bieren + een proefplankje van eigen producten voor €18,95 p.p. (Rondleidingen alleen op vrijdag- en zaterdagmiddag).

Op zoek naar een uniek verblijf in deze omgeving? Bezoek dan Bed and Breakfast Stadslodge de Meiboom in Gramsbergen. Het verblijf heeft een bijzondere industriële en stoere uitstraling en is anders dan de standaard B&B’s!

Zie website voor meer info, prijzen en actuele openingstijden:
www.vechtezomp.nl/
www.mommeriete.nl/
www.bedandbreakfast.nl/nl/a/63367/b-b-stadslodge-de-meiboom/

Een frisse boerenduik

Een frisse boerenduik

Met het hele gezin erop uit in Het Reestdal!
Arrangement 8 – Heuveltjesbosbad x Brasserie de Boerderij x Camping het Reestdal

________________________________________

Trek er met het hele gezin op uit! Geniet van een heerlijke en sportieve dag vol plezier in het mooiste openluchtbad van Nederland. Met 3 verwarmde baden, een grote speeltuin, 2 toffe glijbanen en meerdere speeltoestellen biedt het Heuveltjesbosbad meer dan genoeg speelplezier voor het hele gezin!

Geniet van deze leuke dag met een heerlijke koffie, lunch of diner bij Brasserie de Boerderij! De brasserie is gelegen in het prachtige Reestdal bij Balkbrug. Het Heuveltjesbosbad ligt op nog geen 1,5 km van de Brasserie.

Nog op zoek naar een mooie verblijfsplek in deze regio? Bekijk de toffe camping Zomerlicht x ‘t Reestdal. Een oase tussen het bos, een plek om echt te genieten van de natuur om je heen. Zomerlicht combineert klassiek kamperen met luxe en speciale verhuuraccommodaties. Kies voor een normaal tentje of slaap in een yurt, safaritent of schrijvershut!

Toegangskaart voor het zwembad: € 6
(kinderen tot 2 jaar hebben gratis toegang)

Zie website voor meer info, prijzen en actuele openingstijden:
www.heuveltjesbosbad.nl/
www.zomerlicht.com/?utm_source=google&utm_medium=gmb
www.brasserie-de-boerderij.nl/

De Vechtdal PROEF fietsroute

De Vechtdal PROEF fietsroute

Een fietsroute langs de smaakmakers van Het Vechtdal
Arrangement 9 – Theeplantage de SomerWende x Restaurant de Rheezerbelten x De Bessentuin x Aspergeboerderij en boerderijwinkel het Nijenhuis x Boerderijwinkel natuurvlees Vechtdal Hooglanders

________________________________________

Ontdek het Verrukkelijk Vechtdal door deze innovatieve fietsroute langs een aantal van de smaakmakers in het Vechtdal. Van producten tot gerechten. Verbreed je kennis over de lokale trots van het Vechtdal, waar ambacht en verhaal centraal staan. Deze fietsroute biedt niet alleen nieuwe inzichten en fantastische smaken, maar onderweg kun je genieten van het afwisselende en het prachtige landschap van het Vechtdal en de Vecht.

Fietsroute Vechtdal Proef
Kies nu voor de 38 km lange fietsroute door het schitterende Vechtdal. Er zijn vijf unieke Vechtdal Proefpalen te vinden langs de fietsroute. Deze Proefpalen zijn interactief en vertellen je op een bijzondere wijze wat er te doen en te ondervinden is op de locatie van de Smaakmaker. Zoek de Vechtdalasperge of ontmoet Timmy het Theeblad. Proef de heerlijke streekgerechten, pluk zelf bessen of kom oog in oog te staan met de Hooglanders uit het Vechtdal.

De fietsroute is uit te breiden door het Vechtdal Proef spel en Vechtdal Proef de keuken! Tijdens het Vechtdal Proef spel is het de bedoeling om de codes in de Proefpalen te ontcijferen om zo het Vechtdal Proef recept te vinden!

Met Vechtdal Proef de keuken is er keuze uit verschillende smaakvolle arrangementen om toe te voegen aan deze leuke fietsroute. Kies van tevoren op de website uit welke Vechtdal keuken je gaat proberen. Van een picknick tot een barbecue en van een lunch tot een streekdiner.

Download hieronder de routes en ga naar onderstaande website voor meer informatie over Vechtdal Proef en/of de mogelijkheid om het Vechtdal Proef spel en de smaakarrangementen bij te boeken.

*De fietsroute is apart gratis te downloaden hieronder
*Het Vechtdal Proef spel bedraagt € 27,50 per groep (maximaal 10 personen) en is te boeken via onderstaande website
*De Vechtdal Keuken arrangementsprijzen verschillen kijk hieronder.

Zie website voor meer info, prijzen en actuele openingstijden:
https://www.vechtdalexpress.nl/verrukkelijk-vechtdal-op-wielen/

De Vechtdal PROEF wandelroute

De Vechtdal PROEF wandelroute

Een smaakvolle wandeling
Arrangement 10 – Theeplantage de SomerWende x De Rheezerbelten

________________________________________

Ontdek het Verrukkelijke Vechtdal door deze inspirerende wandelroute langs twee van dé smaakmakers in het Vechtdal. Restaurant de Rheezerbelten en Theeplantage de SomerWende. Verbreed je kennis over de lokale trots van het Vechtdal, waar ambacht en verhaal centraal staan.

Trek de schoenen aan en vertrek vanaf Restaurant de Rheezerbelten naar Theeplantage de Somerwende. Ontdek daar de unieke smaken van de thee door middel van een lekkere proeverij. Kom meer te weten over deze thee van Nederlandse bodem door een rondleiding over de theeplantage.

Na een geslaagde middag bij de Somerwende is het tijd voor een heerlijk diner in de Rheezer Bistro. Laat je verrassen door het verrassings driegangenmenu en sta versteld van de heerlijke smaken uit de streek. Let goed op want wellicht kom je bekende smaken van de middag tegen in het dessert!

Deze wandelroute biedt niet alleen het bijzondere verhaal van thee en fantastische smaken op het bord, maar onderweg kun je ook genieten van het afwisselende en het prachtige landschap van het Vechtdal.

Bij het startpunt, De Rheezerbelten, krijg je de route mee. De route van De Rheezerbelten naar Theeplantage de SomerWende is een wandeling van ongeveer 30 minuten. De rondleiding en theeproeverij met wat lekkers duurt ongeveer 1,5 – 2 uur. Vervolgens duurt de wandeling naar De Rheezerbelten weer 30 minuten. Aangekomen kun je genieten van een heerlijk 3-gangen diner in de Rheezer Bistro van circa 2 uur.

*€17,50 p.p. voor rondleiding en theeproeverij. Diner kost €42 p.p.
Totaalbedrag is €59,50 p.p. exclusief de drankjes tijdens het diner.
*Vanaf 4 personen te boeken. Reserveren is verplicht.
*Dit arrangement is telefonisch of via de mail te boeken bij De Rheezerbelten: 0523 270 012 – info@rheezerbelten.nl

Zie website voor meer info en actuele openingstijden:
www.rheezerbelten.nl/
www.vechtdalexpress.nl/somerwende/

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod