Recept
Reestdal Havermout-Appelkoek
-
Leestijd 1
-
Gelezen 58 keer
Reestdal Havermout-Appelkoek wordt niet meer verkocht in bezoekerscentrum De Wheem, maar wil je hem thuis zelf maken? Hieronder het recept:
Ingrediënten
- 500 gr zelfrijzend bakmeel
- 500 gr bruine basterdsuiker
- 250 gr havermout
- 400 gr roomboter
- 1 kg goudreinetten in partjes
- 1 zakje vanille suiker
- beetje kaneel
- bakplaat + bakpapier
Bereidingswijze
- oven voorverwarmen op 200 gr.
- meng het meel en de suiker
- smelt de boter in een pannetje
- meng de havermout door het meel en de suiker, doe de gesmolten boter erbij
- mix dit mengsel met de mixer met deeghaken tot het rul is
- leg het bakpapier op de bakplaat
- verdeel de helft over de bakplaat
- leg dan de appelpartjes erop, bestrooi deze met vanillesuiker en kaneel
- verdeel daarna de andere helft van het deeg over de appels (eventueel kan men ook rozijnen toevoegen)
- schuif de bakplaat in de oven
Baktijd: 30 minuten op 200 graden
Smullen!