navigatie overslaan

Artikel

Ondernemer: John en Géke van den Hoven

  • Leestijd 1
  • Gelezen 117 keer

'De esgronden zijn erg geschikt voor de teelt van druiven'

Wijngaard ‘De Lutter Esch’ ligt tussen Lutten en Slagharen, en is vernoemd naar ‘de Lutter Esch’. Dit is een gebied tussen Lutten en De Krim en is ontstaan in de ijstijd. De wijngaard ligt aan het begin van de Lutter Esch. Deze esgronden (lemige zandgronden) zijn erg geschikt voor de teelt van druiven. Wanneer de druiven geplukt zijn worden ze naar wijngaard ‘De Kroon van Texel’ gebracht die er wijn van maakt. Wijngaard De Lutter Esch heeft rode, rosé en witte wijn.

Rondleiding en proeverijen
Op afspraak worden rondleidingen verzorgd voor groepen. Vooral de maanden juni tot en met september zijn hiervoor geschikt. Vanaf 15 juni tot eind september is er op elke donderdagmiddag om 14.00 uur een rondleiding voor individuele bezoekers. De kosten hiervoor bedragen € 9,00 p.p. Kinderen tot 16 jaar € 3,50.

Openingstijden
In de maanden juni tot en met september is de wijngaard geopend op: Donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Groepen op afspraak.

Kiezelweg 4
7775 PE Lutten
T 0523 – 68 32 08
E

De wijnen zijn naast de wijngaard, ook te koop bij Het Streekhuus in het centrum van Hardenberg en bij vakantiepark ’t Hooge Holt in Gramsbergen.

Wat vind je van dit artikel?