navigatie overslaan

Bezoekerscentrum De Wheem

foto+bennink+De+Wheem+wandelen

Bezoekerscentrum De Wheem is een prima begin- of eindpunt om te genieten van natuur & landschap in het prachtige natuurgebied het Reestdal.

Bezoekerscentrum De Wheem is gevestigd in een prachtige monumentale boerderij, midden in het Reestdal. In dit centrum is van alles te beleven. Behalve mooie exposities vindt u er een leuke winkel en kunt u er terecht voor een lekker kopje koffie met krentewegge. Kinderen kunnen zich vermaken in de dassenburcht of lekker buitenspelen in de natuur, langs het spannende Speelnatuurpad die start achter De Wheem. Regelmatig worden bij De Wheem leuke activiteiten voor jong en oud in natuur & landschap georganiseerd!

Idyllisch Reestdal Op de grens tussen Overijssel en Drenthe slingert de Reest door het landschap. Het dal waar de Reest door stroomt wordt het Reestdal genoemd. Een eeuwenoud en kleinschalig cultuurlandschap met bos, heide, hooilanden en oude boerderijen. Waar in Nederland vind je nog zo’n ongeschonden beekdal? Het spannende gevoel om elk moment wilde dieren te kunnen spotten mag je niet missen! Breng een bezoek aan het Reestdal en ervaar dit unieke gebied.

Categorieën