navigatie overslaan

Kunstwegen

Een mooie tocht van ongeveer 80 km door het Vechtdal Overijssel. De route neemt je mee door een veelzijdig landschap met molens en oude Saksische boerderijen, zandverstuivingen, pittoreske dorpjes en tientallen kunstwerken van hedendaagse kunstenaars.

Natuur, kunst en cultuurparels

Een mooie tocht van ongeveer 80 km door het Vechtdal Overijssel. De route neemt je mee door een veelzijdig landschap met molens en oude Saksische boerderijen, idyllisch hoogveen, zandverstuivingen, bossen en rivieroevers, pittoreske dorpjes en tientallen kunstwerken van hedendaagse kunstenaars. Al fietsend ontdek je kunstwerken die een glimlach ontlokken, uitdagen of vragen om een moment van bezinning.

Moderne geschiedenis

Altijd gaat het om moderne kunstwerken die perfect in het historische landschap passen; beelden, objecten en installaties van eigentijdse kunstenaars van nationale en/of internationale allure. Het leuke is ook dat je langs vele cultuurparels van het Vechtdal komt en zelfs zo Duitsland in kunt fietsen.

Museum

De Stichting Kunstwegen heeft zich in een Europees samenwerkingsverband verbonden aan het Grafschaft Bentheim en de Stadt Nordhorn. KUNSTWEGEN is één van de grootste ‘openlucht musea’ van Europa, waarvan de meeste kunstwerken 24 uur per dag te bezoeken zijn.

Lees meer over de kunstwegen

Categorieën