navigatie overslaan

De Kruidenhoeve

De Kruidenhoeve is gelegen in het buitengebied van Balkbrug, grenzend aan het mooie Reestdal en vlakbij het oude Jodenvonder. Het vonder is in december 2007 geheel gerestaureerd.

In het Reestdal staat ook een ooievaarsnest, waar ooievaars hun vaste stek hebben gevonden. Op deze mooie plek staat de oude Saksische, rietgedekte, boerderij van Willem en Anneke Smits.

In 1979 streken zij neer op deze mooie plek en vanaf die tijd werd hard gewerkt in en rond de boerderij. De grond is vanaf die tijd uitsluitend bewerkt zonder gif, bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Pas in de negentiger jaren ontstonden de tuinen met de vele (genees)kruiden en vaste planten. In de zomermaanden zijn de tuinen te bezichtigen.

De Tuinen omvatten een oppervlakte van meer dan 4000 vierkante meter. Daarnaast zijn er nog een paar weitjes voor ezel Midas en lama Thomas. Bostuin, disteltuin, moestuin, bijen- en vlindertuin met bijenstal / expositieruimte / theehuis, kunstwerk van Jef Depassé, boomgaard, poel, kleurige borders met sierplanten, maar vooral (genees)kruiden, zogenaamde 'Bachplanten', wilde bloemen en veel meer. Een pad van bijna een kilometer lengte voert langs alle mooie plekjes en zitjes. Verder zijn er het Geurlaantje en het Kruidenpad en er is een Heksentuin met vooral heksenkruiden (ook afweerkruiden tegen heksen en duivels) en gifplanten. Voor kinderen is er het SpeurNeuzenPad (SNP).

Deze zomer exposeert de bekende keramiste Gerreke van Veen uit Dordrecht in de tuin met bijzondere kunst.

Kijk voor arrangementen en evenementen www.kruidenhoeve.nl

Onze B&B kamers vindt u in woonboerderij De Kruidenhoeve. De B&B is het gehele jaar geopend en de boerderij wordt omringd door schitterende en verrassende tuinen. Er zijn 3 comfortabele kamers. De badkamer is voor gezamenlijk gebruik en er is een apart toilet. Beneden is een verblijfsruimte waar men kan ontbijten of 's avonds een spelletje doen of tv kijken. Als B&B gast kunt u een wandelingetje door de tuin maken of daar lekker op een bankje gaan zitten. Onze ezel en lama zullen u nieuwsgierig aankijken.

Categorieën