navigatie overslaan

Creaturen is de titel van de expositie in De Reestkamer te Oud Avereest met werken van Tineke Puyenbroek uit Zwolle.

Expositie Creaturen in Oud Avereest

  • 12 mei - 7 juli
  • 14:00- 16:00
  • Balkbrug

Tineke Puyenbroek maakt verhalende textielcollages met humor en diepgang.

Tineke heeft al haar hele leven een fascinatie voor textiel, en maakte als kind al kleine werkstukken. De afgelopen 10 jaar is ze in de leer gegaan bij kunstenaars die ze bewondert en heeft ze zich ontwikkeld van hobbyist naar professioneel kunstenaar.

De expositie bestaat uit verschillende collages. De collages gaan over ons, de creaturen ofwel schepsels die de aarde bewonen, mensen, dieren en planten. Filosofische vragen liggen ten grondslag aan de doeken. Van wie is de aarde? Hoe kijken we naar elkaar en onszelf? Hoe kijken wij naar dieren en hoe kijken dieren naar ons? Wij mensen zijn ijverig, we hebben de aarde vol gebouwd, zijn altijd druk, bewaren en organiseren, produceren, en er komt steeds meer bij. Efficiëntie leidt niet tot rust, het lijkt eerder of stress toeneemt. We verzuipen zowat in spullen en data. Straks gaan we nog aan ijver ten onder. Tineke kijkt hiernaar met mededogen en zelfspot en voegt schoonheid en kleur toe aan ons gestuntel.

De textielcollages zijn opgebouwd uit beschilderde (gerecyclede) stoffen, applicaties, handborduurwerk, papier, foto’s en teksten. Kleuren spelen een belangrijke rol. De werkwijze is langzaam en zeer inefficiënt, dat nodigt uit tot denken en fantaseren.

Tiensteken.nl Reestkerk.nl

Wanneer

12 mei - 7 jul 2024
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

gratis toegang

Meer leuke evenementen